Składniki:
1 kg serka homogenizowanego z wiaderka
100 g białej czekolady
200 g cukru
2 banany
1 łyżka soku z cytryny
150 g miękkiego masła oraz masło do formy
4 jajka
2 paczki budyniu waniliowego
Piekarnik rozgrzać do 200 stopni. Czekoladę utrzeć na tarce. Banany mocno rozgnieść lub zmiksować z sokiem z cytryny. Masło utrzeć z cukrem na puszysta masę i jedno po drugim, dalej ucierając, wbić jajka. Dodać startą czekoladę, banany, serek i budyń i wymieszać do połączenia składników. Formę do pieczenia 26 cm natłuścić i napełnić masą serową. Piec ok. 40 min. na środkowej półce piekarnika do zrumienienia. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.
Smacznego!
Smacznego!
Inspiracją był przepis opublikowany w Veggie! nr 3/2015
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz