środa, 23 stycznia 2013

Muffinki miodowe


























Składniki:
1/2 szklanki miodu płynnego
1/2 szklanki soku pomarańczowego (może być z kartonu)
1/3 kostki masła
2 jajka
2 szklanki mąki
1 łyżeczka ekstraktu lub cukru waniliowego
1/4 szklanki cukru
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżeczka sody
1/2 łyżeczki soli


Miód, sok pomarańczowy, jajka, cukier waniliowy oraz roztopione i ostudzone masło zmiksować na jednolitą masę. Oddzielnie wymieszać mąkę, cukier, sól oraz proszek do pieczenia z sodą. Płynne składniki połączyć z sypkimi i dobrze wymieszać. Napełnić foremki do 2/3 wysokości i piec ok. 25 min. w piekarniku nagrzanym do 200 st. C. do suchego patyczka ;-))
Z tej porcji wychodzi 12 babeczek.
Smacznego!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...